Προφίλ

Είμαι ο Γιώργος Χαραλάμπους, ιατρός Ω.Ρ.Λ, χειρουργός κεφαλής-τραχήλου και λειτουργώ στην Χαλκίδα.

Με αυτό τον ιστότοπο, ανοίγω μια γέφυρα επικοινωνίας, για να μοιραστώ μαζί σας την εικόνα που έχω για το επάγγελμά μου και το πως το βιώνω μέσα από την ειδικότητά μου, η οποία από τα χρόνια των σπουδών μου κιόλας, κέντριζε έντονα το ενδιαφέρον μου και τελικά κέρδισε την αγάπη μου. Κατά την πολυετή διαδρομή μου ως ιατρός ιδιώτης, επεδίωκα πάντα την διαρκή ενημέρωσή μου μέσα από συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο πάνω στο ερευνητικό πεδίο της ειδικότητάς μου, όσο και στον τομέα της φαρμακολογίας. Τακτικότατη είναι και η συμμετοχή μου σε ιατρικές δημοσιεύσεις και στην συγγραφή εργασιών και ανακοινώσεων ιατρικού περιεχομένου σε διάφορα συνέδρια.

Η αίσθηση που έχω για τη δουλειά μου είναι ότι πέρα από την υπευθυνότητα, επιστημονικότητα και εντιμότητα με την οποία διαχειρίζομαι το κλινικό και το χειρουργικό κομμάτι της ειδικότητας μου, είναι πρωταρχικής σημασίας η σχέση εμπιστοσύνης που θα αναπτύξω με τον ασθενή μου. Εδώ ακριβώς είναι το κομβικό σημείο, όπου το επάγγελμά μου μεταλλάσσεται σε λειτούργημα.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα κλίμα διάδρασης με τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου και να τον αφουγκραστώ με ενσυναίσθηση και σεβασμό, εστιάζοντας όχι μόνο στα συμπτώματα αυτά καθ’ αυτά, αλλά κυρίως στη συναισθηματική του κατάσταση.

Του αφιερώνω όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να του περιγράψω τη φύση της πάθησής του ή την αιτία της ασθένειάς του, προτείνοντας στις περιπτώσεις που το κρίνω απαραίτητο, την εύστοχη παραπομπή του για περαιτέρω συνδυαστική διερεύνηση της πάθησής του και μέσα από άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Με αυτό τον τρόπο του προσφέρω την ανάλογη ψυχολογική υποστήριξη, παράλληλα με την έγκυρη διάγνωση και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, οργανώνοντας ταυτόχρονα στο αρχείο μου, ένα πλήρως εμπεριστατωμένο και ενημερωμένο ιατρικό ιστορικό.

Η πρώτη φάση της προσέγγισης του ασθενούς πραγματοποιείται μέσα στον φιλικό χώρο του γραφείου μου, όπου με την επικοινωνία και τη συζήτηση, μειώνεται ο φυσιολογικός φόβος και το στρες που βιώνει ο ασθενής για την εξέλιξη της υγείας του, συναισθανόμενος πλήρως την ασφάλεια που του προσφέρεται μέσα από μια ποιοτική επιστημονική διαχείριση συνδυασμένη με την ανθρώπινη φροντίδα.

Σε δεύτερο χρόνο περνάμε μαζί στον χώρο της ενεργούς δράσης, το εξεταστήριό μου, όπου και εκεί στόχος μου παραμένει να αισθάνεται ο ασθενής ασφαλής και χαλαρός, μέσα από την ενημέρωση που του παρέχω για τα βήματα που θα κάνω με τα μηχανήματα και τα εργαλεία μου, καθώς και την αίσθηση που θα βιώσει στο σώμα του, ώστε να πετύχω την καλύτερη συνεργασία μαζί του κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Το ιατρείο μου είναι για μένα, ο δικός μου ζεστός, φιλικός και άνετος χώρος που μου προσφέρει ηρεμία, σιγουριά και πληρότητα. Είναι ο χώρος στον οποίο επισφραγίζεται η προσφορά επιστημονικής γνώσης, η ειλικρινής και έντιμη επικοινωνία με τον συνάνθρωπο σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταποδοτική εμπιστοσύνη μέσα από την υπεύθυνη διάγνωση, τη δοτικότητα και τη λύση που προσφέρω στον ασθενή, για την ανακούφιση του πόνου του και την τελική ίαση, είναι αυτοσκοπός μου.

Οι λόγοι αυτοί, από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν για μένα, κίνητρο και όραμα μαζί.

Στη διάθεση σας.
Dr. Γιώργος Χαραλάμπους